itt tartunk most... |
***
Aztán serpenyő hevítés következik, meg jólmegfontolt ablaknyitás. Kevés olajon a felsál zamatát bezárjuk egy kis kérgesítéssel, és a sülthús ízű olajba szórjuk a zöldségeket. Annyi ideig hagyjuk, amíg átveszik az ottfelejtett sercegő zamatot és már ők is sültmarhának képzelik magukat. Sót, borst s egy kis kakukkfüvet szórunk az egészre, majd a rend kedvéért barna sörbe megúsztatjuk az egyveleget.
Tál és ler. Alul az identitászavaros murok meg zeller meg hagyma, rá a zamatot kérgesen őrző hús. Főtt sört neki de bőven, de barnát, s rá egy szelet alufóliát.
Türelem. Sok türelem. S egy pohár vörösbor. (Na nem a húsra...)
S mikor már az ellenállhatatlan nevű marhadarab s az őt körülvevő szósz illata elviselhetetlenül incselkedik, egy kis fedetlen sütés, hogy piruljon, ha eddig ugyan nem szégyellte meg magát így visszaélni az ember türelmével...
Kés. Tányér. Vörösbor.
Valami testesebb fajta.
***
Ilyen lett:
elkészült |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése