2009-04-30

mit rakjunk bele a parkolójegy automatába?

Kezdő numizmaták büszkék lettek volna a kocsiban összegyűlt 5 banis gyűjteményemre. Szerettem volna túladni rajta, de akkora marék apróval, sőt nagyon apróval restelltem bemenni üzletbe és fizetni. Nemrégiben megoldás kínálkozott a zörgő kupac útratevésére, észrevettem, hogy a kolozsvári parkolójegy automaták 5 banist is elfogadnak. Szép tőlük, még így gesztus szintjén is, mert nyílván csak gesztusról van szó. Egy ideig nem vesztegettem az időt a maréknyi 5 banis automatába tömködésével, mindig volt nagyobb apróm, de egyik nap minden más elfogyott, csak a kupac nagyon apró maradt, amiből jó maroknyival meg is álltam az egyik automata előtt. ( 75 bani alatt nem állnak szóba a parkolni vágyóval, aki ezt is kitalálta, arról egy külön emberi és állati nemiszervektől és édesanyjától átszőtt véleményben, valahol máshol, mert ez mégiscsak csak egy köpőcsésze.) Első próbálkozásra 70 banit sikerült betuszkolnom a gépbe, komoly teljesítményről van szó, 14 darab 5 banis! Az utolsó apróság nyílásba helyezése előtt, civilizáltan, szinte választékosan kiírta a kijelzőjére, hogy most pénzvisszaadás következik, és kipotyogtatta az összes addig bevett aprómat. Más apróm nem lévén, újra próbálkoztam, 65 baniig jutottam , mikor az automata ismét leadta az addigi termést és ismét kezdhettem elölről, kissé türelmemet vesztve, de töretlen kitartással sikerült 50 banit belenyomnom, amikor megint udvariassági rohama lett a parkolójegy osztogatónak, és visszaszolgáltatott. Parkolójegy nélkül parkoltam és meg sem büntettek, és bárki mondhatja, hogy az az egy automata volt véletlenül megsértődve az 5 banisokra, az összes többi beveszi, téved. Szerintem a kolozsvári parkolójegy automaták egyáltalán nem fogadnak el 5 banist, a városatyák a: “ki küld el a legcifrábban az anyámba” program keretében íratták rá, hogy: 5 bani.

3 megjegyzés:

 1. Németországi postabélyeg autómatával tapasztaltam hasonlókat ;) 1 eurocentesekből próbáltam egy bélyegrevalót betuszkolni (45 cent asszem):D asszem bizonyos számú érme után a gép egyszerűen kiköpi őket.

  VálaszTörlés
 2. Utálom, gyülölöm na meg átkozom az automatákat, mindegy hogy az banis-e, filléres-e, avagy centes. Küldözgetem öket az anyjukba magyarosan, székelyesen, románosan, németesen, angolosan, cigányosan: azoknak a kilenc is páros, meg se hess!

  Még tiszta szerencse, hogy a szemem magassabban van a köpködö résnél...

  VálaszTörlés
 3. Gondolom, amit visszaad a gép, az valami átmeneti tárolóban van, aminek a kapacitása véges, ezért nem tudtok bele tuszkolni akármennyi érmét. Az apróktól meg nem egyszerre kell megszabadulni, hanem a nagyobb érmék mellé kell besuvasztani mindíg belőlük.

  VálaszTörlés